Behandelingen – STOLWIJK

Behandelingen

Wij zijn u graag van dienst op het gebied van de algemene tandheelkunde: van de periodieke controle tot het volledig opknappen van uw gebit en alles daar tussenin. Daarbij maken wij gebruik van de modernste apparatuur en technieken.

Een duurzaam behoud van uw gebit, dat staat in al onze behandelingen centraal. Daarbij leveren we maatwerk: op basis van onze professionele kennis, de status van uw gebit en uw persoonlijke wensen, kiezen we in overleg met u de best passende behandeling. Ook in de tandheelkunde geldt: voorkomen is beter dan genezen. Zelfs als u gezegend bent met een gaaf gebit, dan nog is het belangrijk om uw gebit regelmatig te laten controleren. Zo voorkomt u gaatjes of erger. Met goed onderhoud kunt u langdurige of ingrijpende behandelingen voorkomen.

Behandelingen waarvoor u bij ons terecht kunt, zijn bijvoorbeeld: het vullen van gaatjes in uw gebit met gebruikmaking van tandkleurige vullingen; wortelkanaalbehandelingen; het plaatsen van facings, kronen en bruggen (ook op implantaten); het trekken van tanden of kiezen; het aanmeten van een prothese of klikprothese, frameprotheses en plaatjes; het sealen van kiezen; het bleken van tanden en kiezen (ook thuis); het behandelen van witte vlekken en tandvleesbehandelingen.

Tijdens de periodieke controle kijkt de tandarts naar de gezondheid van uw tandvlees. Hij/zij meet dan de diepte van de pockets en noteert de PPS-score. Deze score geeft globaal de noodzaak tot vervolgstappen aan. Het gebit wordt hierbij verdeeld in een aantal gebieden, elk gebied krijgt een cijfer variërend van 1-3. PPS is een afkorting voor Periodiek Parodontaal Screenen. Wij volgen hierin de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie.

U bent van harte uitgenodigd uw vragen over de diverse behandelmogelijkheden voor te leggen aan uw tandarts. De tandarts kan u ook -ter verduidelijking over de diverse behandelingen- folders overhandigen.

Ook kinderen staan bij ons hoog in het vaandel. Ons doel is dat ze positieve ervaringen met de tandarts hebben. Daarom nemen we de tijd voor hen. We bekijken per kind welke benadering en behandeling het beste voor hem of haar is. Naast het leggen van vullingen plaatsen we ook speciale melkkies-kroontjes. Op die manier hoeft er niet geboord te worden. Dat is ook het geval als we zilverdiaminefluoride appliceren. Daarbij wordt het cariësproces geremd en kan de boor eveneens achterwege gelaten worden.

De taken die de mondhygiënist en preventieassistent uitvoeren, zijn in eerste instantie gericht op preventie: het voorkomen van gaatjes in tanden en kiezen (cariës) en het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Daarnaast voert de mondhygiënist ook curatieve taken uit (= gericht op genezing), zoals het behandelen van tandvleesaandoeningen en het vullen van gaatjes. Wanneer u last heeft van het regelmatig ontstaan van gaatjes, tandsteen of aanslag op het gebit, vieze smaak of slechte adem of problemen met de mondverzorging, dan zal uw tandarts u binnen onze praktijk verwijzen naar de mondhygiënist of preventieassistent.